Pazartesi, Mart 26

Kardan Adam Yapımı

Merhaba. Bu yazımda sizlere Kardan Adam Mob'u yapmayı anlatacağım. Kardan adam Mob'u etrafta gezinerek etrafı kar haline getirir. Gece çıkan zombilere ise kartopu fırlatarak uzaklaştırır. Öldürebilir mi derseniz öldüremez. Yapımına gelecek olursak karlı bir zemine kürekle sol tıklayarak 8 adet kartopu alacaksınız. Kar toplarını crafting de 4x4 bir şekilde yerleştirerek 2 adet kar bloğu yapacaksınız. Kar bloklarını üst üste koyup en üst kısmına ise balkabağı koyacaksınız ve kardan adamınız hazır. Biraz karışık olabilir ama çok basit. Minecraft'im silindiği için resimli anlatımı sonra yapacağım. 
Elmasınız bol olsun

Salı, Mart 20

Kömür Yapımı

Merhaba. Bildiğiniz gibi oyunda gece olduğunda çevremizi görebilmemiz ve yaratıkların doğmaması için meşale gerekiyor. Meşale yapımını BURADA ki yazımda anlatmıştım. İlk gün oyunda sağ kalmamız için öncelikle bize kömür ve odun gerektiğini biliyorsunuz. Ama bazen kömür bulmak o kadar kolay olmuyor ve ışıksız kalabiliyoruz. Bu yazımda sizlere kömür yapının dan bahsedeceğim. Kömür yapmak için 2 odunu fırında üst üste yani yanacak kısmına ve yakılacak kısımı şekildeki gibi odun koyarsanız kömür elde ediyorsunuz.

Pazar, Mart 18

Minecraft Rehberim Anket

Merhaba. Minecraft rehberim olarak siz değerli okuyucularımıza daha iyi hizmet verebilmek için bir anket düzenleme kararı aldım. Sizlerden ricam aşağıdaki anketi doldurmanızdır. Ankette işaretlemek istediğiniz bir seçenek yok ise bize İletişim sayfası ile yada yazı altına yorum yaparak ulaşabilirsiniz.



Anketi doldurğunuz için teşekkürler...

Çarşamba, Mart 14

İlk Gece Hayatta Kalma - Video

Bu konuda oyunda ilk gece nasıl hayatta kalmayı başarabileceğinizi anlatan bir video yayınlayacağım. İyi seyirler..
 
Video Alıntıdır...

Salı, Mart 13

Yatak Yapımı

Merhaba. Bu yazımda sizlere yatak yapımını anlatacağım.Yapalım yapmasına ama yatak oyun da ne işe yarıyor. Yatak oyunda gece olduğu zaman uyumamızı yani Gece yi bitirmemize yarıyor. Yatak yapmamız için bize Tahta 3 adet Kalas ve 3 adet yün gerekiyor.
Kalası odunlardan yünü de koyunlara makasla sağ tıklayarak yada koyunu öldürerek elde edebiliriz. Gelelim yapımına 3 adet kalası yan yana koyuoyruz ve üstünede yünlerimizi koyuyoruz. Yatağımız Hazır. İyi geceler




Pazartesi, Mart 12

Kagıt (Paper) Yapimi

Merhaba. Bu yazımda sizlere kağıt yapımını anlatacağım.Kağıdın nasıl yapıldığını göstermeden önce kağıt ile ne yapabiliriz ona değinmek istiyorum. Kağıt ile harita ve kitap yapabiliriz.Bunların yapımlarını sonraki yazılarımda bahsedeceğim.
 Kağıt yapmamız için bize Şeker Kamışı (Sugar Cane) gerekiyor. 3 adet Şeker Kamışını yan yana Crafting Table'a yerleştirerek kağıt elde edebilirsiniz.



Cumartesi, Mart 10

Meşale Yapımı


Merhaba. Bu yazımda sizlere Meş'ale yapımını anlatacağım. Meş'ale yapımı çok basit. Öncelikle kömürünüz ve Stick'iniz olması gerekiyor. Crafting table'a yada Crafting'in altına Stick yani çubuğu üstüne de kömür koyarak meş'ale elde edebiliriz.

 Meş'ale ile bulunduğunuz ortama ışık yayarak canavarların doğmasını engelleyebilirsiniz.

Cam Yapımı


Merhaba. Bu yazımda sizlere cam yapımından bahsetmek istiyorum. Cam yapmak için bize kum gerekiyor. Kumu fırında pişirerek cam yani Glass elde edeceğiz.



Elde edilen Cam'ı aşağıdaki resimdeki gibi Crafting Table'a yerleştirirsek Cam Panel elde edebilirz. Bu camı evlerinize pencere yapımında kullanabilirsiniz.

Perşembe, Mart 8

Kapı Yapımı

Merhaba. Bu yazımda sizlere kapı yapımını anlatacağım. Oyunda kurduğunuz evlere kapı koyarak evlerinize giriş-çıkışınızı kolaylaştırabilirsiniz. Kitap yapmak için 6 adet Wooden Planks'ı şekildeki gibi diziyoruz.


Ok ve Yay Yapımı



Merhaba. Bu yazımda sizlere ok ve yay yapımından bahsedeceğim. Ok ve Yay ile " Creeper " ları uzaktan karakterinize zarar vermeden öldürebilirsiniz.


Reklam


Şimdi gelelim nasıl yapıldığına...Yay yapmak için bize 3 örümcek ağı lazım. Örümcek ağıda tabii ki örümceklerden çıkıyor.. Bir de 3 stick yani sopa gerekiyor.



Reklam
 


Ok yapımı için ise çakmak taşı, sopa ve tüy gerekiyor. Tüyü tavukları öldürerek elde edebilirsiniz. Çakmak taşını çakıl taşlarından elde edebilirsiniz.

 

Pazartesi, Mart 5

Ocak-Fırın Yapımı

Merhaba Arkadaşlar. Bu yazımda sizlere oyunda fırın yapımını anlatacağım. Fırın yapmak için Crafting Table'a  orta bölüm boş kalacak 8 Kaldırım Taşı yani Cobblestone yerleştiriyoruz.

Pazar, Mart 4

Tabele ( Sign ) Yapımı

      Merhaba. Bu yazımda sizlere minecraftta Tabela(sign) yapını anlatacağım. Öncelikle tabela ile neler yapabileceğimiz hakkında bir kaç ipucu vermek istiyorum.
     Tabelalar ile yön tarifi verebilir, dikkatli olunması gereken yerlere uyarı mesajı yerleştirebilir, kullanıcılara mesajlar verebilirsiniz.



 Gelelim tabelanın nasıl yapıldığına. Tabela yapmak için 6 adet Wooden Planks ve bir adet Sticks gerekiyor. Bu malzemeleri aşağıdaki resimdeki gibi yerleştirerek Tabela (sign) yapabilirsiniz.

Mantar Çorbası Yapımı

Merhaba. Bu yazımda sizlere oyunda sıklıkla karşılaşabileceğimiz mantarları nasıl tükete bileceğimizi  yani yiyebileceğimizi göstereceğim. Mantarları maalesef etler gibi çiğ olarak tüketemiyoruz. Mantarları çorba yaparak yiyoruz. Mantar çorbası hazırlamak için  tabak gerekiyor. Tabağı şu şekilde yapabiliriz.

Tabağımızı hazırladıktan sonra şekildeki gibi yukarıdan aşağıya doğru KırmızıMantar,KahveRengiMantar ve tabağı crafting Table'a yerleştiriyoruz. 


Ve yemeğimiz hazır afiyet olsun. Unutmadan söyleyelim mantar çorbası teüketildiğinde 5 can ( Kalp ) dolduruyor.

Tarım Yapımı

Merhaba,

Her minecraft tarzı oyunda olduğu gibi minecraftta'da tarım var. Öncelikle tarımı  özet halinde kısaca anlatalım:

Nedir bu tarım ve hayvancılık?
Tarım yaparak yemek elde edebiliriz, tarım yaparak tohumlardan çıkan samanla hayvanları çiftleştirebiliriz. Gene tekrar samanlarla yemek yapabiilriz. Tarım da sadece tohum değil, karpuz, balkabağı, şeker kamışı ve nice yiyelecek ürünler üretebilirsiniz.

Tarım:
Öncelikle tarım yapmak için hoe'ye ihtiyacımız var. Hoe'nin craftı aynen şekilde gördüğümüz gibidir;
[IMG]

Tarım da ekilecek tohumlardan bahsetmiştik, şimdide biraz daha ayrıntıya girmeliyiz.
TOHUMLAR
  • Seeds
  • Melon Seeds
  • Pumpkin Seeds
  • Sugar Canes
  • Nether Wart
Seeds:
Görünümü yeşildir ektiğiniz de tamamen büyüdüğünde saman haline gelir. Otları keserek rahatça toplanabilir.
Melon Seeds:
Rengi siyah ile kahverengi tarzındadır tamemen büyüdüğün de karpuz şeklini alır, tam büyük hali karedir.
Pumpkin Seeds:
Rengi sarıdır tamamen büyüdüğünde balkabağı halini alır. Cadılay Bayramında kullanılan dekor süsleridir.
Sugar Canes:
Görünümü yeşildir, ekildiğin de uzun uzun büyür. Ne kadar büyürse o kadar kârdır. Sugar Cane'den kitaplık, ve pasta yapımında kullanılan şeker elde edilebilir.
Nether Wart:
Aslında bu tam tarıma girmiyor, simya ile ilgili ama ekip biçildiği için tohum listesine koydum. Sadece nether'da yetişir ve rengi kırmızıdır. Simya'da kullanılır.
Tohumların resimleri, sırası ile: seeds, wheat(saman) sugar cane, pumpkin seeds, melon seeds ve nether wart'dır.

[IMG]

Tohumları öğrendik, şimdi bunları nerede ekip biçeceğimizi öğreneceğiz.
Öncelikle susuz netherwart harici hiçbir şey büyümüyor. Tarla yapıyorsak hesaplıyarak ve düşünerek yapmalıyız.
İki adet meşhur tarla tipi vardır. Birincisi tarla yapıcağımız alanın altını 2 block kazmak ve su doldurmak, üstünü dirth ile kapatmak ve tohumları ekmek. İkincisi ise, su yerlerini seçip tarım yapmak. Resimler de gördüğümüz tarla tipleri şöyledir, birincisi tek tek ayırarak yapmak ikincisi ise 2 block kazıp su ile doldurmak.

[IMG]

Hoe ile dirthlere sağ tıklayarak seçtiğimiz alanları tarıma uygun hâle getirebiliriz.

Koltuk Yapımı

Merhaba. Bugünkü yazımda sizlere Minecraftta ki eviniz için koltuk ve kanepe yapımını göstereceğim. İşinize yaraması dileği ile...


Cumartesi, Mart 3

Kemik ( Bone) Kullanımı

Minecraft oyunun da Skeleton Mob'larından düşen kemikler ile neler yapabileceğimizi anlatacağım.


Kemikleri  Kemik Unu yapmak için kullanabiliriz. Kemik ununu ne için Kullanabiliriz ?
  • Kemik ununu gübre için kullanabiliriz. Yani bitkileri büyümesini hızlandırabiliriz.
  • Ayrıca Uzun Çim, Çiçek ve mantarların büyümesinde kullanılabilir.
Kemiği ayrıca Kurtları evcilleştirmek için kullanabiliriz. Evcilleştirmek istediğiniz hayvana kemik elinizde iken sağ tıklarsanız kurt evcilleşir ve sizin saldırdığınız ve size saldıran Mob'lara saldırır. Bu özellik Beta 1.4 sürümü ile gelmiştir.

Minecraft Sunucu Kiralama
Yandex.Metrica