Çarşamba, Temmuz 25

MineColony - Mod

Merhaba arkadaşlar. Birkaç gündür sizler için yeni modlar araştırıyorum ve süper modlar buldum.Madları araştırırken fark ettim ki bu oyunu modsuz oynamak oynamamak gibi bir şeymiş. Şimdi sizlere Minecolony adlı bir moddan bahsetmek istiyorum.




Öncelikle modun ne işe yaradığından bahsetmek istiyorum. 
Mod, minecraft içerisinde koloni,şehir kurmanıza yarıyor. Nasıl diyeceksiniz mod'u kurduktan sonra Çalışma Masanızdan Şehir Sandığı oluşturuyorsunuz. Oluşturduğunuz bu şehir sandığından bir süre sonra göçmenler gelmeye başlıyor. Bu göçmelere her çift için bir ev sandığı veriyorsunuz. Göçmenler çevrede buldukları eşyaları bunların içine koyuyorlar. Daha sonra bir bölgeye işçi( Madenci, Oduncu, Çiftçi, Evci, Amele, Avcı ve Ordu) sandığı koyuyorsunuz.Erkekler işçi sandıklarına giderek o işi alıyorlar ve sizden o işi yapabilmeleri için gerekli malzemeyi istiyorlar. Malzemelerini tamamladıklarınız zaman çalışmaya başlarlar.Modla birlikte gelen sandıklara sağ tıklayın içerisinde " Build House " yazan butona basarsanız evci sandığın evini yapmaya başlar. Ev bitince aynı işlemi uygularsanız evin seviyesini 1 kademe artırır. Herhangi bir ev yapmazsanız koloninizin nüfusu 8 (4 Kadın, 4 Erkek)olarak kalır. Nüfusunuzu artırmanız için ev sandıklarına ev yapın. Böyle nüfusunuz 1 kadın 1 erkek artacaktır.


Resimler:



Koloni İnsanlar

Oduncu
Kullandıkları: Balta, Fidan ( Kestiği ağaçlardan düşen fidanları tekrar diker :) )
Çıkardıkları:  :log:


Madenci
Kullandıkları: Kazma, Kürek
Çıkardıkları: :cobblestone: :sand:  :goldore:  :ironore:  :Coal:  :Flint:  :Diamond: 


Amele ( Ben öyle tabir ediyorum
Çalışanların sandıklarından eşyalarını alır ve kendi sandığına getirir.


Çiftçi
Kullandıkları: Tırmık, Kürek, :....:(Tohum) 
Çıkardıkları: :////:

Posted Image
Şehir Sandığı Yapımı


Ev Sandığı Yapımı

Posted Image
Altın asa ile insanlara sağ tıklarsanız sizi takip ederler.
Demir asanın ne işe yaradığını bulamadım :)

Posted Image
Buda para :)

Kurulumu



Modun kurulumu için Modloader adlı modun kurulumu gerekiyor. Bu modun kurulumunu buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.
- Başlat > Çalıştır > %appdata% > .minecraft  klasörüne gidin.
- İndirmiş olduğunuz dosyada bulunan "Put into minecraft folder" klasörü içindeki dosyaları ".minecraft" klasörüne yapıştırın.
- İndirdiğiniz dosyada bulunan "Put into mods folder" klasörü içerisindeki dosyaları ".minecraft" klasöründe bulunan "mods" klasörüne kopyalayın.( mods klasörü yok ise yeni klasör oluşturun ve ismini "mods" olarak değiştirin.)
- İndirmiş olduğunuz dosyada bulunan "Put into resources folder" klasörü içerisindeki dosyaları ".minecraft" klasöründe bulunan "resources" klasörüne kopyalayın.


İndirme



Dikkat: Bu anlatım minecraftrehberim.blogspot.com okurları için hazırlanmıştır. Kaynak gösterilmeden paylaşanlara hakkımı helal etmiyorum.

Salı, Temmuz 24

Modloader Kurulumu

Merhaba. Bu yazımda bir çok modu kurmamızda bize yardımcı olacak Modlaoder modununun kurulumunu anlatacağım. Aslında her modu tek tek kurmaktansa bu modu kurmak ve diğer modları bu mod ile kullanmak daha kolay. Modun kurulumunu anlatayım.

  1. Modloader 1.2.5 indirin ( İndir )
  2. Başlat - Çalıştır - %appdata%  - .minecraft - bin yolunu izleyin.
  3. Klasörün içindeki minecraft.jar dosyasına sağ tıklayın Birlikte Aç > Win-rar yolunu izleyin.
  4. İndirmiş olduğunuz Modloader içindeki dosyaları 3. adımda açtığınız dosyanın içine atın. Açılan uyarı kutusuna tamam deyin
  5. Meta-İnf klasörünü silin.
  6. İşlem Tamam


Çarşamba, Temmuz 18

Too Many İtems - Mod

Too Many İtems ekranından bir alıntı
Merhaba. Bu yazım da sizlere Too Many İtems modundan bahsetmek istiyorum. Öncelikle bu modun ne işe yaradığından bahsetmek istiyorum. Bu mod ile oyun içerisinde bulunan bütün itemleri ( toprak,taş,kaldırım taşı, redstone vb...) görebiliyor ve bu itemleri çantanıza sınırsız bir şekilde atabiliyorsunuz. Bu sayede evinizi yapmanız için gereken malzemeleri vs... rahatlıkla karşılayabiliyorsunuz. Modun kurulumunu yaptıktan sonra Too Many İtems eklentisini "O" tuşuna basarak etkinleştirebilir yada kapatabilirsiniz.

Kurulumu



  • İndirmiş olduğunuz Win-rar arşivine sağ tıklayarak "Klasöre Çıkart" butonuna tıklayın.
  • Başlat > Çalıştır bölümüne " %appdata%/.minecraft/bin " yoluna gidin.
  • Minecraft.jar dosyasını WinRar ile açın.
  • META-INF dosyasını silin.
  • Klasöre çıkarttığınız Minecraft Too Many Items Mod dosyalarını içeri sürükleyin.
  • Artık Minecraft Too Many Items Mod ile her item elinizin altında.

İndir





Minecraft Power Tools Mod 50.4 KB


Pazartesi, Temmuz 16

Tekrar Merhaba...

Merhaba. Uzun zamandır yazı yazmadığımı biliyorum. Bu yazı yazmadığım süre içerisinde sınavlarıma hazırlanmam gerekiyordu. Ardından bir tatil telaşı tuttu. Bugün itibari ile tekrar yazmaya başlıyorum. Bundan sonra daha çok Haritalar, Modlar ve Texture Pack'lerden bahsedeceğim. Bir sonraki yazım da Texture Pack yüklemeyi göstereceğim. Hemen hemen hepiniz Map yüklemeyi biliyorsunuzdur ama ben sizler için tekrar resimli olarak anlatacağım. Mod kurulumlarını ise tek bir konu altında değil paylaştığım mod'un altında kurulumunu anlatacağım. Hepiniz kendinize iyi bakın. Elmasınız Bol Olsun

Minecraft Sunucu Kiralama
Yandex.Metrica