Çarşamba, Eylül 12

The Temple of Notch - Harita

Merhaba. Sizlere bugün The Temple of Notch adlı haritadan bahsedeceğim. Haritada doğduğumuz zaman karşımıza bir yol çıkıyor ve bu yol bizi aşağıdaki resimdeki tapınağa götürüyor.
 Bu tapınak bize isterse altın elmas veriyor isterse öldürüyor. Şansınıza kalmış. Aşağıya da sizin için çektiğim videoyu ekledim. Umarım beğenirsiniz. Bu arada bu harita içinde muhteşem bir redstone düzeneği mevcut. incelemenizi muhakkak öneririm.

Videoda gördüğünüz leoparların benimle bir ilgisi yok. Sanırım oyun hatası. Bir arada kurtlar peşime düşmüştü :).
Unutmayın eğer şansınız iyi giderse ve hediye verirse tapınağa girdiğiniz kapı kısa bir süre için açılır. Bu süre içerisinde çıktınız çıktınız. Yoksa çıkamazsınız :)

Haritayı İndir

Pazartesi, Eylül 10

Minecart Rehberi - 3

Merhaba arkadaşlar. Bu rehberde sizlere Minecartlar yani vagon-sistem ile ilgili bilgi veriyordum. Bir önceki derste ray çeşitlerinden bahsetmiştik. Rehberimizin bu son bölümünde rayların kullanımı hakkında bilgi vereceğim. 3 çeşit rayımız olduğunu söylemiştik. Bunlar normal ray güçlendirilmiş ray ve dedektör ray.

Normal Ray Nasıl Kullanılır ?

Normal ray hareket halindeki vagonun belli bir yere kadar gitmesini sağlar. Yani Vagonu yüksel bir yerden rayın üzerine bırakırsanız belli bir yere kadar rayı takip eder.

Güçlendirilmiş Ray Nasıl Kullanılır ?

Güçlendirilmiş ray vagona hız kazandırır. Güçlendirilmiş vagonu kullanmak için dedektör ray yada kızıltaş meşalesi kullanabilirsiniz.Ben kesinlikle bunu öneririm.

Dedektör Ray Nasıl Kullanılır ?

Ne yalan söyleyim bunu kullanmanızı pek tavsiye etmiyorum ama anlatayım. Güçlendirilmiş rayın sonuna veya başına dedektör raydan koyarak bu rayı kullanabilirsiniz. Koyunca ne oluyo derseniz vagonunuz dedektör rayın üzerinden geçtiği zaman basınç plaskası görevi görüyor ve güçlendirilmiş rayınıza güç veriyor.

Cumartesi, Eylül 8

Minecart Rehberi - 2

Merhaba. Minecart Rehberi'ne kaldığımız yerden yani 2. bölümden devam ediyorum. Bu yazım da sizlere ray çeşitlerini, yapılışlarını ve kullanımlarını anlatacağım. 3 Çeşit rayımız vardır. Bunlar;

  1. Normal Ray
  2. Güçlendirilmilmiş ray
  3. Dedektör yay. 

1- Güçlendirilmiş Ray

Güçlendirilmiş ray, normal raya göre biraz daha zahmetli. Bunu yapmanız için gerekenler altın bloğu,sopa ve red stone. Bu malzemeleri de aşağıdaki gibi birleştirirseniz 6 parça güçlendirilmiş ray elde etmiş olacaksınız.


2- Normal Ray


Normal rayı yapmanız için gerekenler hepinizin çantanızda yada sandığınızda olan şeyler. Nedir bunlar demir külçesi ve sticks yani sopa. Bunları aşağıdaki resimdeki gibi birleştirirseniz 16 parça ray elde etmiş olacaksınız.


3- Dedektör Ray

Dedektör rayda normal ray gibi herkesin çantasında bulunan eşyalarla kolayca yapılabilir aslında. Normal raydan tek fazlası "basınç plakası". İtemeleri resimdeki gibi yerleştirdiğiniz zaman 6 adet dedektör ray elde edebileceksiniz.

Kullanımlarını da anlatacaktım ama konu çok uzadı. Onu da bir sonraki bölümde anlatayım. Kendinize iyi bakın. Bol elmaslar

Salı, Eylül 4

Minecart Rehberi - 1

Merhaba. Bundan sonraki yazılarımı bölüm bölüm işlemeye karar verdim. Bu bölüm de sizlere Minecart yani vagon ve ray sisteminden bahsedeceğim. Vagon yapmak için bize demir külçesi yani "İron İngot" gerekmektedir. Demir külçelerini "Resim 1" deki gibi yerleştirdiğinizde vagon elde etmiş olacaksınız.

Resim 1
Vagonların içine sandık yada fırın koyarak hiç yüzeye çıkmadan çalışmak isterseniz vagonlarınızın içine sandık veya fırın koyabilirsiniz. "Resim 2" ve "Resim 3" ü uygularsanız Taşınabilir fırın yada sandık elde edebilirsiniz.
Resim 2
Resim 3
Bu bölümü burada bitirelim. Bir sonraki bölümde ray çeşitlerini , yapılışlarını ve kullanımlarını anlatacağım. Sakın kaçırmayın. Elmasınız Bol Olsun
Minecraft Sunucu Kiralama
Yandex.Metrica