Cuma, Nisan 5

AssassinCraft - Mod (1.5.1)


Merhaba. Bu yazımda sizlere "AssasssinCraft" ismindeki moddan bahsedeceğim.Hemen hemen bütün oyun oynayan, oyunlarla ilgilenenlerin bildiği bir oyundur Assassing Creed. Bu mod oyunun Minecrafta çevirilmiş hali diyebiliriz. Modu yüklediğiniz zaman minecrafta Crosbow, bıçak, gizli bıçak ve daha fazlası ekleniyor. Aşağıdaki videoları izleyerek mod hakkında daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.




Mod Sürümü: Minecraft 1.5.1
Mod Yapımcısı: castielq
Kaynak: Minecraft Forum

Mod Kurulumu Hakkında

Modu kurmak için indirmiş olduğunuz exe uzantılı dosyayı açın.Açılan programdan "İnstall Mod" butonuna tıklayın. Karşınıza bir iletişim penceresi çıkacaktır. Bu pencere de size kullanmakta olduğunuz Minecraft klasörünün yedeğinin alınıp alınmaması hakkında size soru sormaktadır. Evet derseniz mod kurulmadan oyununuzun yedeği alınacaktır. Yedek alındıktan sonra modunuz otomatik bir şekilde kurulacaktır.

Modu İndir

Güneş Sensörü Yapımı

Merhabalar. Bir önceki yazısmda ( Nether Kuvarsı Nedir - Nasıl Yapılır ) sizlere Nether Kuvarsı hakkında bilgi vermiş ve nelerde kullanabileceğimizi yazmıştım. Bu yazımda sizlere Güneş sensörü özellikleri ve nasıl yapıldığını anlatacağım.

Güneş sensörü isminden de anlaşılabileceği gibi güneşin doğması ile birlikte redstona güç vere bir eşyadı. Aynı şekilde gece olduğu zaman gücü kesmektedir. Aşağıdaki video sizleri bilgilendirmek amacı ile  Minecraft resmi sitesinden alınmıştır.




Güneş Sensörü Nasıl Yapılır ?

Güneş sensörünü yapabilmemiz için bize

  • Tahta basamak x 3
  • Cam x 3
  • Nether Kuvarsı x 3

gerekmektedir. Bunları aşağıdaki resimdeki gibi Çalışma Sandığına dizersek Güneş sensörünü elde ederiz. Bu arada forum sitemize üye olmayı unutmayın.


Kendinize iyi Bakın. Bol elmaslar

Foruma Üye Ol



Çarşamba, Nisan 3

Nether Kuvarsı Nedir - Nasıl Yapılır

Nether Kuvarsı
Nether Kuvarsı Cehheri
Merhaba. Bu yazımda sizlere 1.5 güncellemesi ile gelen Nether Kuvarsından bahsedeceğim. Nether kuvarsı yalnızca Netherda çıkan "Nether Kuvarsı Cevheri" nden elde edilmektedir. Netherda çıkardığınız cevheri
ocakta pişirerek Nether Kuvarsı elde edebilirsiniz.



Nether Kuvarsı ile neler yapabiliriz ?
Nether Kuvarsı oyuna yeni eklendiği için yeni eklenen itemleri Nether kuvarsı yardımı ile yapabiliriz. Bunlar;

  • Güneş Sensörü, 
  • Redstone karşılaştırıcı
  • kuvars blok' udur. 


Bunları nasıl yapacağınızı bundan sonraki yazılarımda sizinle paylaşacağım. Kendinize iyi bakın. Bol elmaslar.
Minecraft Sunucu Kiralama
Yandex.Metrica